Instagram: @team.ra

mandag 12. desember 2011

Uke 49 - Kvalitet og treningsplanlegging

Jeg har kommet godt i gang med allsidig trening nå og selv om ikke timetallet er høyt, så har jeg hatt mange kortere kvalitetsøkter denne uken.
Kroppen spiller på lag og jeg må kunne kalle meg skadefri nå :) 
Nå økes mengden fremover med fokus på grunntrening, spesielt for å styrke beina med hensyn til skadeforebygging.
Søndag hadde jeg klart å bygge opp et godt overskudd som igjen gjorde at jeg fikk gjennomført to kvalitetsøkter (Både før og etter skift er ny rekord). Nesten en time joggetur i sone2/3 med 2 grader stigning på mølle om morgenen og roing etterfulgt av en solid styrkeøkt på kvelden :)

Jeg trener ofte på litt sånn "ca" periodisering og legger sjelden veldig detaljerte planer mer enn en uke av gangen. Det er for så vidt greit med hensyn til form, prioritering og jobb, men jeg ønsker meg en litt mer overordnet "master" plan. Og når en ønsker å få gjort noe, så er det ofte best å gjøre det selv :)
Jeg har absolutt vurdert en triathlon coach etter de anbefalingene jeg har hørt og lest om, noe som helt sikkert kunne hjulpet meg å bli enda bedre raskere. Men jeg har altså valgt å gi meg selv tillit til å beholde jobben ett år til med de støttespillerne jeg har rundt meg i dag. Forhåpentligvis vil jeg sitte igjen med mer kunnskap om meg selv og triathlonspesifikk trening etter sesongen jeg har foran meg, så får jeg ta "ekstern" coach opp til vurdering neste år med nye mål og nytt utgangspunkt.

Nå er snart konkurranseplanen for 2012 spikret. Neste sesong vil jeg ha fokus på å kjøre flere konkurranser for å få et bedre grunnlag, lære mer og ha mulighet til å justere litt på opplegget mellom hver konkurranse. Da nytter det ikke å kjøre få mange fulle IM distanser, derfor blir det en sesong med 1/2 IM distanser og akkurat nå ser jeg for meg 4-5 stk fra 12.mai-21.juli. Jeg jobber må med en detaljert 25ukers treningsplan som starter 26.desember med formtopping fra midten av juni til midten av juli der jeg bruker 1/2 IM i Mallorca til en del av oppkjøringen og konkurransetilvenningen. Ønskelisten min for 2012 sesongens konkurranseplan blir stadig oppdatert, klikk her eller på Tab'en Konkurranser øverst på siden. Dette burde vel bli overkommelig, spennende, lærerikt og mye god kvalitet?

                   12.05.2012                                           03.06.2012

           Half Challenge Aarhus                                   08.07.2012


NM lang (1/2 IM distanse) 21.07.2012 i Eidfjord står også høyt i kurs :)

Denne ukens trening:
Mandag: Roing og styrke/core
Tirsdag: Treningsfri
Onsdag: Lett jogg og styrke
Torsdag: Roing og styrke
Fredag: Spinning og styrke/core/stabilitet
Lørdag: Treningsfri
Søndag: Jogging om morgenen + Roing og styrke på kvelden

Oppsummering:
Denne uken har det blitt 6,5 timer trening fordelt på (Styrke/Core/Stabilitet, roing 12km, jogg 15km og sykkel 25km).

Neste uke:
Økt treningsmengde, tilbake til svømming og tema/sosial kveld med Stavanger Triathlonklubb.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar