Instagram: @team.ra

lørdag 26. november 2011

Tid for testing - Laktat og VO2maks

Jeg hadde selv planer om tester i disse dager, men må utsette det litt for å gi foten min tid til å bli bra igjen. Jeg føler fremgang i foten og håper å få gjennomført mine tester tidlig i januar.
Uansett setter ikke det en stopper din mulighet for å gjennomføre tester.

Denne tiden vi er inne i nå er en fin tid for å gjennomføre tester som viser hvordan status er i dag. Treningen for 2012 har for veldig mange allerede begynt etter en periode med nullstilling og hvile. Da er det greit å oppdatere seg på sine verdier evt. ta i bruk testverdier for å lage seg en strukturert plan mot de målene en setter seg for 2012, enten om det er å fullføre ditt første halvmaraton eller om det er å videreutvikle og forbedre dine Ironman prestasjoner.
Testene jeg her snakker om er maksimalt oksygenopptak (VO2maks) for å ha "en verdi" på fysisk form og fremgang, samt laktat-test for å finne melkesyreproduksjon ved ulik belastning og terskelen (der produksjon av melkesyre blir større enn eliminasjon av melkesyre).
I samarbeid med Stavanger Idrettsklinikk vil det bli gjennomført test-dager i desember og januar der det vil bli mulighet for kroppsanalyse, laktat-tester og VO2maks test. Testene kan gjennomføres valgfritt på sykkel eller på tredemølle, kanskje ønsker du verdier for begge aktivitetene. Du vil få en forklaring til verdiene dine, samt en anbefalning på oppbygging av trening ut fra ditt nivå og dine ambisjoner. Laktat testene spesielt vil gi deg et godt anslag på hvordan du bør trene ut fra din nåværende fysiske form.

Lurer du på noe med hensyn til testene, eventuelt ønsker du et bra pakketilbud på gjennomføring av testene hos Stavanger Idrettsklinikk (NB! Tilbudet gjelder test utført i desember eller januar): Send meg en e-post

Her kan du også se et tidligere innlegg der jeg nevner litt om mine tanker om puls, puls soner, maks puls og bruk av disse til å trene mest mulig riktig i forhold til mine mål: Klikk her!

Nedenfor følger to veiledningsvideoer for testing fra Olympiatoppen:
Laktatprofil - Anaerob terskel: Klikk her!
VO2maks-test, maksimalt oksygenopptak: Klikk her!

Vil du vite mer om Stavanger Idrettsklinikk, klikk på logoen!

Erfaringer fra mine tidligere tester: Klikk her!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar