Instagram: @team.ra

mandag 31. oktober 2011

Uke 43 - Løfter blikket fremover

Jobbuke, med litt mindre trening, "hvileuke". Vel har jo blitt noen økter, men de har ikke vært for lange eller med for hard intensitet. Treningsbelastning-skalaen på PolarPersonalTrainer.com sier i alle fall at jeg har holdt meg innenfor den grønne sonen og godt under belastning fra treningsperioder :)
En annen investering for vintersesongen, sykkelrulle ("rulla") med mulighet for lagring av treningsdata rett på PCen og en fin variasjon til mye spinning på vinteren.
Mitt valg falt på en Tacx Flow med siste utgave av programvare og oppkoblingsmulighet til PC til en svært god pris. Håper på mange gode timer på denne i vinter og ser frem til å lære mer om watt samt forstå wattbasert trening bedre. Satser på at dette igjen skal hjelpe meg til forbedring og bedre kontroll av min ytelse på sykkelsetet.
Les mer om "rulla" her: http://www.tacxflow.com/en_flowmp.html

Motstanden på "rulla" styres av en motorbrems som trenger tilkobling til strømkontakt. Motstanden varieres av verdier lagt inn i programmet du kjører på PCen(Motbakke, flatt eller nedover). Motorbremsen er ikke vitenskapelig myk i variasjonen mellom forskjellige helninger på bakken, men foreøpig virker dette mer enn godt nok for meg. "Rulla" kan brukes uten PC også, men da bruker du kun gir for å øke motstanden i tråkket. "Rulla" står da kun innstilt på en motstand.
Et annet av tilbehørene til denne "rulla" er en styreenhet som skal gjøre treningen mer realistisk. For meg føltes denne temmelig ubrukelig da den var veldig sensitiv og tok bort mye av fokuset på selve treningen, derfor har jeg demontert dette igjen og bruker nå kun "rulla" tilkoblet til PC.
Dataprogrammet gir utallige muligheter til forskjellige treninger, tester, VR-løyper, løyper laget av GPS spor og videoløyper.

Denne ukens trening:

tirsdag 25. oktober 2011

Half Challenge Aarhus

Endelig er første påmelding for 2012 på plass.
Dette er en halv ironmandistanse:
Pr. 25.oktober er det 15 stk fra Norge som er påmeldt. Sjekk ut oppdatert startliste: Klikk her!

Enkel og kort reise, er det noen flere som vurderer å ta turen?

mandag 24. oktober 2011

Uke 42 - Utfordringer, men øyner håp

Målene fremover begynner å ta form og det hjelper på motivasjonen og humøret.
Det er mye mye kjekt ekstrautstyr/ nytt utstyr jeg gjerne skulle oppgradert fremover, men det blir fort veldig dyrt... Litt blir det jo, for det er jo også motivasjon, men hovedfokuset skal og må være på motoren. Jeg har masse å jobbe med når det gjelder motoren, så nå er det bare å skride til verket...
Min største utfordring tror jeg er og blir ernæring, her har jeg en jobb å gjøre og jeg vil komme tilbake senere med litt betraktninger rundt dette. Disse dager er det jobb og mine mål for 2012 som gjelder.
Hovedmål og delmål vil bli delt inn i kategoriene A, B og C for meg neste sesong. A er 2012 sesongens hoved konkurransemål, B er viktige konkurranser spesielt opp mot hovedmål og C er mindre løp og konkurranser som også er viktige for trening, motivasjon og konkurransetrening.
Sjekk siden "Konkurranser" på bloggen min, her vil jeg etterhvert som jeg har bestemt meg og/eller meldt med på en konkurranse legge til hva, prioritet, link til arrangementet og dato.

INOV8 - Road X-lite 155. Nye LETTE løpesko (177gram i min størrelse), nice, men gnagsår etter første intervalløkt!?!?

Denne ukens trening:

torsdag 20. oktober 2011

Scott Addict R2 landeveissykler

Team Hitec Products jentene selger årets modeller av syklene de har brukt denne sesongen. (De har hatt to sykler hver denne seongen, så syklene er ca brukt en halv sesong hver).

Pris: 15 000kr (Veiledende nypris ca 32 000 kr)

Syklene:
Modellen er scott addict R2.
Carbon rammer med shimano ultegra utstyr.
2011 modeller og med Mavic Ksyrium elite hjul.
http://www.scott-sports.com/us_en/product/10049/55720/218085

Tilgjengelige størrelser pr. nå er:
2stk i XS, 1 i S og 1 i M.

Send meg en e-post så kan jeg videreformidle kontaktinfo :)

Her er det første mann/jente til mølla :)

Scott Addict R2

http://www.scott-sports.com/
The Addict has become the benchmark in carbonconstruction, and is known as THE bike to ride in thepro peloton. At a superlight 790 grams, the IMP builtAddict is not only light enough to fly up the climbs, itis also stiff enough to win the sprints. It features raceinspired geometry with a short head ...

tirsdag 18. oktober 2011

Uke 41 - Ny uke, nye muligheter

Jeg har fortsatt ikke klart å sette meg ned for å definere 2012 mål, men det blir nok en plan. Enn så lenge har jeg fin flyt i treningen og har fått grei gang på maskineriet etter min treningsfrie periode. Nå blir det jobb og treningsfokuset de neste ukene blir å få en grei gjennomføring av ½ maraton (3-sjøersløpet) 12.november i Stavanger på flott underlag.
Mer om 3-sjøersløpet 2011: Klikk her!
Påmelding til 3-sjøersløpet 2011: Klikk her!

Denne ukens trening:

tirsdag 11. oktober 2011

Uke 40 - Motivasjon?

Har hatt en fin treningsuke, men sliter litt med motivasjon til det lille ekstra. Tror mye av grunnen kan være at jeg ikke har satt meg langsiktige mål. Pga jobbsyklus og mangel på den spesielle konkurransen, er det vanskelig å finne et tidspunkt til neste år som passer. Det gjør det vanskeligere å motivere seg samt ta steget for å spikre en plan for neste år. Får håpe det kommer snart, for med mangel på motivasjon er det så mye som blir utsatt og da føles det enda tyngre å komme i gang igjen... Rar følelse i kroppen når en har hatt så mye fokus og mange ting på gang, så er det plutselig fri. Å ha fri er viktig og godt for å nullstille kroppen, men man blir litt lat. I alle fall hvis en har utsatt videre planlegging og er i mangel på et mål, en motivasjon.

Denne ukens trening:

tirsdag 4. oktober 2011

Uke 39 - Smak av sommer og duathlon

Tirsdag var jeg i gang med trening igjen etter et par dagers pause. En av sist vinters rutiner skulle innføres på ny, intervalljogg på Sandnes stadion. Stadion var opptatt med et arrangement, så denne økten ble gjennomført i skogen rundt stadion.
Onsdag stod svømming på programmet og torsdag var det duket for årets siste Ganddal duathlon i regi Stavanger Triathlonklubb, en tøff pulsøkt med en kropp såvidt våknet fra sesongpause. Min kjære Guppi gjennomførte her sin første duathlon med en kjempegod gjennomkjøring.
Fredag og lørdag ble det treningsfri og hyttetur med gode venner i et helt fabelaktig vær med sommertemperaturer.
Søndag var det duket for spinning med Guppi med påfølgende coreøvelser.

Denne ukens trening: