Instagram: @team.ra

søndag 28. august 2011

3.plass i årets Tripp Trapp Triathlon

Jeg er kjempefornøyd med en 3.plass på tiden 5:21 i årets sesongavslutning. Arnt Aasland gikk av med seieren til ny løyperekord på 5:09 i ganske tunge forhold og han er jammen ikke lett å slå så lenge krampa holder seg unna :)
På 2.plass kom Reid Madland inn til tiden 5:19 og du skal lete lenge etter råere mann på godt over 50 år.
Gratulerer begge to. (Tidene er ca tider da endelig resultatliste ikke er klar på et par dager).
Av de ca 170 som var påmeldte, var det kun 130 som stilte til start og her må nok den på forhånd tøffe værmeldingen ta litt av skylden tenker jeg.
Kalle Simm hadde en kjempedebut på 5.plass på ca 5:39 og Martin Gallaher kom på 6.plass inn til ny pers. (Til tiden 5:46. Hadde 5:55 i fjor). Flott STriK innsats altså. Alle oss tre deltok i IM-distanse 6.august. Jeg og Martin i Norseman og Kalle i Kalmar :)

Nok en gang kjempeinnsats av dugnadsgjengene i arrangementet og ikke minst tidtakerne som har en lang dag i regnet for å holde styr på tidene til alle.
Kjempetusentakk til Caroline og Guppi som har passet på sykkelen min og gitt gode sekunderinger på sykkeletappen, dokker e goe :)
Har hatt en flott sesong med masse fantastiske eventyr, må også få takke Enjoysport for samarbeid om 2XU tøy, Stavanger Idrettsklinikk for samarbeid om kroppsanalyse+O2-tester og Sandnes Kiropraktorklinikk for en fantastisk og kontinuerlig oppfølgning gjennom hele sesongen.
Kommer tilbake med mer fra årets Tripp Trapp Triathlon etterhvert :)
 Setter avgårde på siste del - Sykkeletappen
 Omsider i mål og ganske fornøyd i grunn ;)

fredag 26. august 2011

Tripp Trapp Triathlon 2011 - Årets finale?

Jeg har fullført mine to (A)-konkurranser i år, men nå når det kun er en konkurranse igjen så føles det som egentlig er en (B)-konkurranse som en (A). Jeg har kun denne i fokus nå og selv med lite padling, så er jeg i veldig god form og har solid erfaring i løypa. Det er tid for årets siste multisportkonkurranse, og jeg er klar!
Søndag 09:30 går startskuddet for Tripp Trapp Triathlon 2011 og nærmere 170 personer vil sitte spente og klare i kajakkene sine for å ta fatt på 25km padling fra Lysefjordsenteret på Oanes og innover Lysefjorden til Flørli. På Flørli er det å skifte til løpetøy og ta fatt på 4444 trappetrinn i en av Europas lengste tre-trapper. Fra 0 til 740 meter over havet. På toppen av trappene settes kursen over fjell, noe tungt myrterreng og sti i 12km til Vinddalen. I Vinddalen står syklene å venter på en 30km sykkeltur til mål. Etter et raskt skifte er det rett på sykkelsetet med 800m på grus, 6km på smal vei med ferister, noe dårlig asfalt og bratt utforkjøring med skarpe svinger. Til slutt er det fin vei med lite trafikk som tar oss nesten ned til Forsand før vi sykler over Lysefjordbrua og de siste metrene til mål ved Lysefjordsenteret.
En fantastisk tur i fantastisk natur som er hard og været kan gjøre den enda hardere :) Vind kan gjøre både kajakk og sykkelturen tung, regn kan gjøre myra tyngre, bekker er plutselig elver og stiene er blitt til bekker.
Nevnte jeg at jeg sjekker om værmeldingen har endret seg ca. annenhver time?
Er veldig nysjerrig på været selv om det er lite å gjøre med det og det er likt for alle :)

I 2010 klaffet alt, til og med været :)


Mer om Tripp Trapp Triathlon kan dere lese på www.tripp-trapp.no

Filmklipp fra NRK Rogaland fra Tripp Trapp Triathlon i 2006.


Og en inspirasjonsfilm fra TTT :)

mandag 22. august 2011

Uke 33 - Tilbake på jobb

Nok en uke med jobb, restitusjon/vedlikehold og fokus på de andre tingene som betyr så mye mye mer.
Fikk endelig en langtur padling med påfølgende joggetur i fjellet på mandag. Ellers har det vært noen vanlige offshore trenings økter med litt ekstra fokus på core trening for å styrke padlemuskulaturen som skal få kjørt seg neste helg med alt for lite padletrening.
Det kjedelige denne uken er at jeg torsdag fikk beskjed om at min bestefar hadde gått bort og det er min andre bestefar av to mulige på under tre måneder. Utrolig leit, begge to har vært noen solide forbilder og sterke personligheter som har jobbet hardt for familien og andre i lokalsamfunnet på Andøya hele livet. Jeg er i alle fall stolt av å ha hatt dem som mine bestefedre og føler meg veldig priviligert som har hatt dem så lenge som jeg har. Respekt og hvil i fred far Jan og far Torstein!

Ca 6 timer trening denne uken

søndag 14. august 2011

Uke 32 - Livet etter Norseman

Ja fire hele dager tok jeg meg fri fra trening, så var det bare å komme i gang igjen. Og heldigvis viste det seg at kroppen tålte nesten 14,5 timer med variasjon mye bedre enn drøye 10 timer med høyere intensitet. For veien tilbake denne gangen kontra Roth for en måned siden har vært mye enklere. Mine nye element etter Norseman er kajakk og litt terrengjogg. Hvorfor? En ting er jo at det er varierende og kjekkere, men en annen ting er at det nå er kun 2 uker til årets TTT (Tripp Trapp Triathlon!) Selv om jeg ikke har det beste utgangspunktet i år, så har jeg tenkt å være med, ei heller gi meg før mållinjen er krysset!
Padlingen blir tung og det kan påvirke resten av løpet, men jeg er jo blitt litt vant til tunge dager på jobben :) Og TTT er dessuten en vanvittig flott naturopplevelse som kan anbefales for dere som er ute etter et lite eventyr :) Forresten er kravet for å kalle seg sprek å gjennomføre TTT på under 12 timer, klarer du det? :)

Denne uken har det kun blitt et par små padleturer og jogg i terreng.

Forresten ble helgen toppet søndag med et flott lite arrangement under Ålgård Vannfestival.
Gjesdalbuen Trimtriathlon - Deilig å konkurrere uten pulsklokke igjen og med HØY puls.
Dessverre ble svømmedelen avlyst pga mye vind og dårlige svømmeforhold, dette var nok en klok avgjørelse da alle som tenkte delta sikker ikke er like trygge i vind og tunge bølger. For min del hadde det vært gøy :)
 Første runde løp

  Ut på sykkel En runde etter sykkeletappen 
 Mot mål (de andre på bildet ligger en runde bak)
Vel duathlon ble det og med det sank forhåpningene mine enda noen hakk. Løping utenom terreng er jo ikke helt min greie (selv om det går fremover) og i tillegg er der jo en ganske tung bakke som nå måtte forseres en ekstra gang... 1 runde løp (ca 1km) - Sykkel (ca 12km) - 3 runder løp (ca 3km). Starten ble trang og i tillegg var det nesten rett på bakken, men så det løsnet det litt og resten gikk greit selv om bakken som skulle forseres 3 ganger til etter sykkeletappen ble tyngre og tyngre... Jeg endte opp på 2 plass og er godt fornøyd med det 8 dager etter Norseman :)
Komplett resultatliste kan du finne her: Resultater Gjesdalbuen Trim Triathlon 2011

1. Odd Gaute Andreassen, Gjesdal IL
2. Jan-Morten Ra, STriK
3. Kalle Simm, STriK

5. Stig Magne Loftheim, STriK
20. Eirik Stangeland, STriK

Kalle og Jan-Morten. To håpefulle til å stå på pallen etter å ha ventet i nesten to timer etter målgang, men det var det kun 1.plassen som fikk...

lørdag 13. august 2011

Uke 31 - The NXTRI week!

Det meste er nok sagt i min race rapport, men må bare berømme og takke min supportgjeng enda en gang. Dere utgjorde forskjellen uten tvil og det var kjekt å få dele denne oopplevelsen med dere :)
Uken ble hektisk med hjemreise fra offshore, Ganddal triathlon - kort løype og rett til Eidfjord for de siste forberedelsene og med litt endringer i planene. Etter den litt ekstra lange dagen på lørdag hadde vi en god frokost før det var utdeling av t-shirts og kjøretur hjem igjen.

Siste uke:
Mandag: Lett sykkel
Tirsdag: Halv økt intervalljogg
Onsdag: Ganddal triathlon (0.6km - 20km - 4km)
Torsdag: Lett sykkel
Fredag: Lett svøm (11 grader) + Lett jogg med tre fartsdrag
Lørdag: NORSEMAN 2011
Søndag: Treningsfri med kjøretur hjem og et lite rastestopp underveis for å kjøle ned hovne bein :)
Deilig for hovne bein :) 

Oppsummering:
En lang uke med jobb, hjemreise, kort tri og NORSEMAN 2011.
Det ble til sammen ca 18 timer med aktivitet denne uken og det tror jeg er ny ukesrekord...

Fremover: Hvile... Så løfte litt på hodet og planlegge fremover :)

tirsdag 9. august 2011

NXTRI 2011 - Race report

Endelig skulle Norseman Xtreme Triathlon gjennomføres. Denne konkurransen er definitivt ikke som andre Ironmandistanse konkurranser, og det ble den ikke denne dagen heller!
3.8km svøm-200km sykkel-42.2km løp
Norseman byr på tøff norsk natur og variable værforhold i tillegg til distansen som tilbakelegges i maaange høydemeter. Allerede dagen før var det klart at årets Norseman skulle bli litt ekstra spesiell, Grunnet smeltevann fra isbre, hadde vannet i fjorden vi skulle svømme i, sunket fra behagelige 18 grader til iskalde 11 grader... Det var duket for flytting av svømmestart lengre ut i fjorden noe som igjen gjorde at deltagere og support måtte være klare enda litt tidligere, samt at sykkeletappen ble forlenget fra 180km til 200km.

Heiagjeng:
Min mamma hadde kjørt fra Nord-Norge for å overraske oss og være med underveis for å heie meg frem :)
Stig, Karina og Guppi fulgte meg gjennom hele dagen og sørget for at jeg hadde nok varme klær, nok mat og nok drikke til enhver tid. Fantastisk gjeng :)
 Sjekk det flotte paret :) (Stig og Karina)
 Ved frokostbordet "Dagen derpå" (Karina, Stig, meg og Guppi)
 Mamma og meg etter at den sorte t-shirt'en er på plass

Svøm:
Stemningen på ferga var spent før vi skulle hoppe i vannet.
Litt nervøs og veldig trøtt på vei inn i ferga 
Ti på fem fikk vi hoppe i vannet og svømme mot startstreken. Vannet var ikke så kaldt som ventet, men svømmeturen fra fergen til startstreken virket å vare i en evighet, det tok nesten ti minutter bare å komme seg til startstreken...
Selve svømmeetappen begynte greit med ganske rolige forhold, men etter ca et kvarter begynte det å regne med påfølgende vind og bølger. Det var ikke akkurat en fornøyelse med en del motstrøm i tillegg på svømmingen, men vi kom for å være med på en ekstrem triathlon og fikk det :) Svømmingen ble ikke stort bedre for de 200 som kom bak da forholdene ble enda værre etterhvert.

T1:
Rotete skiftesone samt en kald og våt kropp gjorde denne skiftingen langsom.
 Stig loser meg inn til min skiftebås i T1

Sykkel:
Begynte rolig og kontrollert i surt vær. Regn og vind.
Opp ca halvveis i Måbødalen (Ca 35km) gikk det opp et lite lys for meg og det var ikke av det positive slaget, i ettertid klarer jeg ikke finne ut hvorfor jeg har vært så bestemt på at valget mitt når det gjelder kassett bak på sykkelen (størrelse på tannhjul bak) skulle være godt nok... Har trent litt med dette oppsettet, men ikke kjørt så lange strekninger i oppoverbakke med så tunge gir tidligere, for dette ble rett og slett en katastrofe...
Det gjorde godt å komme opp til Dyranut (ca 55km) og endelig slippe fjell på en stund, men det var kaldt og surt, så det jeg fikk på meg av klær ved første stopp var ikke nok. Måtte derfor ta et nytt påkledningsstopp (Ca 70km), og heldigvis for gode hjelpere så gikk dette veldig greit :)
Behagelig utforkjøring til litt forbi Geilo (ca 115km). Men så var det 4 lange tunge marerittbakker (7-9 grader stigning) med ufattelig tunge gir... Velger en lette nok tannhjul bak, så tror jeg disse bakkene kan nytes litt mer...
Endelig på toppen av Imingfjell fikk jeg mat og drikke for den neste timen, så dro min support til T2 for å klargjøre alt til min skifting til løp.

T2:
Det tok litt ekstra tid her da jeg hadde en del ekstra tøy på fra sykkeletappen.

Løp:
Kom fint i gang og fant en fin rytme tidlig. Ble litt utfordrende med høy temperatur og lite skygge etterhvert, priorterte derfor å bruke litt ekstra tid på drikke og Stig fikk det hektisk med å etterfylle vannflasker for å tømme dem over hodet mitt for kjøling underveis :)
Første halvmaraton gikk unna på ca 1:51, og det er godkjent etter den tunge sykkelturen.
Når jeg var ved ca 20km dro Karina og Guppi i forveien for å sjekke inn på Gaustablikk før de tok turen opp på Gaustatoppen.
Fra 25km kom endelig bakkene, det var godt å endre på rytmen og steget, vekslet mellom å gå raskt og jogge lett opp til 37.4km der selve fjellet og terrenget ble entret. Måtte ta et raskt skobytte og et drikkebelte rundt livet ved ca 32km sånn at Stig kunne dra opp til 37.4km for å sjekke meg og fjellsekkene våre inn. Det ble litt tungt med det samme jeg fikk sekken på ryggen, men det løsnet raskt helt frem til siste tredel av fjellturen da det igjen begynte å bli tungt både for pusten og beina. Stig gjorde en kanonjobb for å oppmuntre meg, samt passe på at jeg fikk i meg mat og drikke på  fjelletappen.

Endelig på toppen etter 14 timer og 26 minutter. Her var Guppi og Karina på plass med god stemning og en vidunderlig utsikt i et vidunderlig vær :) Norseman er fullført!
 Stig viser meg veien til TOPPEN

 Jeg er i mål på Gaustatoppen!!!
Total resultatliste fra Norseman Xtreme Triathlon 2011: Klikk her!

Litt av Team STriK i eksklusive t-shirts: Solveig, meg, Thor Kristian og TK sin support Jakob.

fredag 5. august 2011

Norseman 2011 - Rett før...

Nå er vi i Eidfjord med alle på plass. Med meg som support under Norseman Extreme Triathlon er Stig, Karina, Guppi og i dag dukket jammen plutselig min mamma opp i Eidfjord. Hun har kjørt det siste døgnet fra Andøya i Nord-Norge for og overraske oss og være med på den flotte morgendagen. Det var en positiv overraskelse :) I tillegg er det mange kjente fjes til start med venner og familie. Dette blir en kjekk dag og et fantastisk eventyr :)

3,8km svøm - 180km sykkel med over 3000 høydemeter totalt - 42,2 km løp med ca 1700 høydemeter
Utstyr er klargjort, og plan for dagen er lagt.

Nå er det race infomøte. Spent på hva de sier om svømmingen i morgen (Vanntemperaturen har falt fra 17-18grader tidligere i uken til ca 11grader når jeg var svømte i morges)...
Så er det siste utstyrssjekk før jeg vil prøøøøøøve å sove litt før vekkeklokken ringer klokken 2 i natt :)

Tidtagning: Noen oppdateringer underveis på hjemmesiden til Norseman Xtreme Triathlon: http://nxtri.com/nxtri_live

Hvis det blir tid underveis, så vil Guppi også prøve å oppdatere litt om fremdrift ifølge planen og formen underveis på Twitter!

Se forsiden på bloggen min for Twitter oppdateringer, eller sjekk ut @janmra på twitter.com :)

Let the games begin!

mandag 1. august 2011

Uke 30 - Oppvarming til Norseman?

Ja nå er det ikke lenge til Norseman og jeg feirer det med en uke på jobb offshore. Alternativet var 2 uker offshore og ingen Norseman, så jeg er veldig fornøyd :)
Denne uken har vært lett med relativt lite trening og det er lett å tvile på om dette blir godt nok i oppkjøring til NXTRI 2011.
Har i alle fall fokus på å få mest mulig overskudd og lar ikke aktivitet stå i veien for hvile med lange 12 timers arbeidsdager. For det er vel viktig å bygge nok overskudd, spesielt når man må stå opp 02:00 på lørdag etter lite søvn den natten pga spenning i kroppen og i tillegg være ute å konkurrere i 13-14 timer etterpå?
Kjenner i alle fall at jeg begynner å bli veldig fokusert og detalje-orientert :)
Planen for de siste dagene er lagt og jeg holder meg til det. Nå får jeg håpe at jeg kommer meg hjem i tide for å fullføre oppkjøringen og komme meg til Eidfjord for å kjenne på spenningen før jeg og ca 250 andre skal hoppe fra ferga litt før 05:00 lørdags morgen :)
Håper selvfølgelig også at været gjør at jeg får besøkt Gaustatoppen med litt utsikt på lørdags ettermiddag :)
It's time for an adventure like no other! NXTRI 2011 :)
Har hørt rykter om automatisk tidtagning under årets Norseman, i så fall poster jeg et eget innlegg med mer info om hvordan dere kan følge med underveis hvis dere vil :)
Siste uke:
Mandag: Brick + Utesvømming
Tirsdag: Treningsfri
Onsdag: Treningsfri
Torsdag: Rolig 1-timers jogg i litt over "race-pace"
Fredag: Treningsfri
Lørdag: Sykkel med noen fartsdrag
Søndag: Intervalljogg

Oppsummering:
5 treninger på 4 dager - Svømming (2km), sykkel (28km) og løping (25km). Til sammen 4,5 timer med trening denne uken.

Neste uke:
Sykkel og jogg med noen fartsdrag, kort løype Ganddal triathlon (fokus på å få litt vannfølelse, finpusse skiftesonene, ligge litt i bøyla og jogge i lav intensitet med noen innslag av fartsdrag).
Ja, det glemte jeg nesten... Det er jo forresten Norseman 2011 på lørdag :)