Instagram: @team.ra

mandag 6. juni 2011

Uke 22 - "Konkurranseuke"

Treningen har denne uken gått gradvis over til konkurranser og hvile/intervaller for å opprettholde formen mot disse.
Svømming gjør jeg så mye jeg kan da det er her jeg får størst problemer med å opprettholde trykket i Nord-Norge og offshore...  Neste gang jeg kommer på land er det kun 1,5 uke til Challenge Roth... Jeg gleder meg og jeg gruer meg enda mer, men kun på en kjekk måte. Kjenner spenningen i kroppen når jeg tenker fremover mot Roth :)
Uken ble avsluttet med et par km utesvømming i 15-16 grader vann, kjekt å få litt distanse ute og en god test av min nye flotte Project X:2 våtdrakt fra 2XU :)Siste uke:
Mandag: Treningsfri
Tirsdag: Ganddal Duathlon
Onsdag: Svømming  
Torsdag: Treningsfri
Fredag: Treningsfri
Lørdag: Bergen - Voss
Søndag: Svømming

Oppsummering:
4 treninger på 4 dager - Svømming(3,5km), løping (18km) og sykkel (210km). Til sammen ca 9,5 timer med trening denne uken.

Neste uke:
Prøver å få til en noenlunde normal treningsuke igjen, men med ekstra fokus på masse svømming.

4 kommentarer:

 1. Hei Jan Morten, Kjekt å følge med på treningen din og det blir spennede å se hvordan du treffer på de tøffe konkuransene du skal delta i. Jeg bor for tiden utenlands og trener strukturert men mendgen mangler foreløpig. Jeg kommer til å delta på en kjekk konkurranse her nede i November (http://www.lagunaphukettriathlon.com/)

  Vit at informasjonen du deler på bloggen din blir lest og satt pris på :-)

  Lykke til med konkuransene.

  Mvh,
  Geir Eikeskog,
  geireikeskog@hotmail.com

  SvarSlett
 2. Takk for utrolig kjekk tilbakemelding Geir. Det setter jeg pris på :)

  Spennende konkurranse du skal være med på og i en fin årstid, selv om det virker temmelig varmt... Men er vel gjerne en vanesak det også :)

  Lykke til med treningen din, nyt den :)

  SvarSlett
 3. Hei Jan M. Skal til sommeren delta på min første triathlon konkurranse. I den anledningen skal jeg gå til innkjøp av en drakt til svømmingen. Da det er usikkert på om dette er noe jeg ønsker å drive videre med, er jeg litt usikker på hvordan drakt jeg bør kjøpe, med tanke på pris. Kanskje du har testet forskjellige modeller i ulike prisklasser?

  Ps. Fin blogg du har! :)


  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Frode. Dette blir kjekt :) Triathlon og triathlontrening er veldig allsidig og motiverende. Husk å ikke sette deg alt for høye mål med en gang, ha det kjekt, vær ærlig og realistisk med deg selv. Da blir både treningen og konkurransen en flott opplevelse :)
   Angående våtdrakt, jeg har kun hatt toppmodellen til BlueSeventy - Helix og toppmodellen til 2XU - X:2 Project X.
   BlueSeventy sin toppmodell er en veldig bra drakt, men 2XU sin toppmodell er rå. Både i design og prestasjon. Jeg har ikke vært i tvil om hvem jeg vil bruke til konkurranse. Det er etter hvert mange i Stavanger Triathlonklubb som har forskjellige 2XU modeller, og alle er fornøyde med prestasjonen til drakten de har. Det en betaler ekstra for en våtdrakt gir bedre kvalitet og ytelse/bevegelighet i skuldrene. Så da er det opp til en selv hva lommeboka sier og hva preferansene er.
   Når du skal kjøpe våtdrakt, så er jo det beste å prøve størrelse på forhånd. Men veldig få selger våtdrakt i butikk i Norge. Vet i alle fall at G-Max Forus/Stavanger selger 2XU våtdrakter.
   Nummer en med våtdrakt er at du må ha en som er tilpasset svømming. Ikke vanlig surfevåtdrakt.
   Nummer to er å finne rett størrelse for deg, har du ikke tilgang til å prøve drakten først så stemmer som regel størrelsekartet veldig bra.
   http://www.2xushop.co.uk/popup/sizechart-wetsuit.html
   Nummer tre er vurdering av prisklasse og egenskaper. Prisklasse kan det ofte være pengeboken som avgjør, men kvaliteten øker med prisen (Så da er vurderingen om det er verdt det lille ekstra for en del kroner ekstra). Hva angår egenskaper, så kan oppdrift i forskjellige typer våtdrakter være litt forskjellig fordelt avhengig av nivå på svømming. Uerfarne svømmere har gjerne fordel av litt mer oppdrift i hofte og bein.
   Nummer fire er å bruke drakten noen ganger før konkurranse, både for å bli vant med å svømme med drakt og for å lære seg å sikte og svømme mest mulig beint i åpent vann. (Plutselig er den svarte linja i bassenget borte...).
   Til slutt vil jeg bare nevne at en burde være tørr når en tar på våtdrakt, våtdrakten burde dras godt opp for å holde tett i halsen, men pass på hvor du drar da neoprenet lett kan revne med skarpe kanter, negler eller at en drar over sømmer (dra under sømmen når du drar drakten på).
   Lykke til med triathlon og draktvalget :)

   Slett