Instagram: @team.ra

tirsdag 28. juni 2011

Stavanger Idrettsklinikk


Jeg har nå vært så heldig å få et samarbeid med Stavanger Idrettsklinikk for resten av 2011 og hele 2012. Det er her jeg med jevne mellomrom får gjennomført mine VO2maks tester, utført full laktat profil og en gjennomgang av min kropps-sammensetning på InBody 720. Disse testene gjennomfører jeg for å overvåke status/fremgang, vurdere endringer i treningsopplegg, justere treningsverdier ut fra nåværende status og for å gi meg maksimalt utbytte mot de målene jeg setter meg!

For mer info om hva Stavanger Idrettsklinikk driver med og hvor de holder til, sjekk "Samarbeidspartnere" øverst på siden eller gå rett til nettsiden deres: http://www.stavangeridrettsklinikk.no/

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål om hvordan testene gjennomføres eller om du kunne tenke deg å gjennomføre test selv :)

søndag 26. juni 2011

Uke 25 - Hjem snart...

Har fått trent greit med fokus på jogg og strikk/styrke/core. Etter onsdag har jeg droppet sykkel da beina ikke kjennes helt bra ut etter en noen runder på en noe ujevn spinningsykkel.

Har fortsatt med å kjøre korte morgenøkter før jobb og det har fungert fint.
Det nærmer seg...

Siste uke:

mandag 20. juni 2011

Uke 24 - Lette uker, racepace og overskudd

En god uke. Har fått trent jevnt og bra, men ikke så lenge av gangen. Og nettopp derfor samt greit med søvn har jeg foreløpig kanonoverskudd. Med under 3 uker til Challenge Roth er det lett å motivere seg til å stå opp kl 4 om morgenen og trene før jobb. Da er det heller ikke vanskelig å få sove etter et 12 timers skift på jobb :)
Håper jeg klarer å holde dette trykket oppe frem mot Roth. Det blir ikke så lett å få de timene jeg trenger på sykkelsetet mens jeg er på jobb, men grunnlaget er jo lagt, så nå er det viktig å holde beina så klare som mulig.


Siste uke:

søndag 19. juni 2011

Konkurransehelg for STriKere!

Selv om jeg ikke har mulighet til å delta eller være tilstede selv, så syns jeg det er utrolig spennende å følge med på hvordan det går for medlemmer av Stavanger Triathlon Klubb(STriK) og andre kjente navn i Norgestoppen i triathlon.
Denne helgen har flere fra STriK vært i aksjon og mer om prestasjonene kan du lese i de siste artiklene på http://www.strik.no/.

Resultatliste Bergen Triathlon 2011:
Full distanse: Klikk her!
Halv distanse: Klikk her!

Resultatliste Hove Tri 2011: Klikk her!

Resultatliste Nexelman 2011: Klikk her!

onsdag 15. juni 2011

Uke 23 - Svømming og mer av Nord-Norge

Treningen denne uken begynte bra, og med et nydelig vær i Nord-Norge lå det an til å bli en god treningsuke. Dessverre ble det mye kald og kraftig vind et par dager og da var det lettere å prioritere familie og venner. Med sol hele døgnet blir man i tillegg litt døgnvill og da forsvinner raskt noen gode treningstimer på formiddagen... Har fått svømt masse og hatt en flott løpeøkt selv om den gjerne skulle vært litt lengre.

Fredag var jeg i Andenes Svømmehall,

De hadde åpent fra 17.00 til 21.00 for publikumsbading og jeg håpet at det ikke var alt for fullt pga. det fine været ute sånn at jeg fikk en grei trening.


mandag 13. juni 2011

O2-test og reparasjon

Da har jeg endelig fått gjennomført ny O2-test hos Stavanger idrettsklinikk.
Hvordan gikk det sist? Sjekk her!
Resultatet denne gangen?
Les videre da vel :)
Å ta en maks-test kun to døgn etter målgang i Voss er sikkert ikke den beste oppladningen. Men vi gjør det beste med den tiden vi har og det passet fint med en "fridag"(kun svømming) etter Bergen-Voss før testen :)
Møtte Stian Rosnes mandag kl 14.00 for test.
Skulle egentlig ta full laktat test før VO2maks, men da de hadde fått litt uklare verdier på siste testperson valgte vi å utsette denne til en servicemann hadde gått over og kalibrert utstyret. Spesielt med tanke på at jeg aldri har tatt full laktat profil før og vi da ikke hadde noen referanser å sammenligne med. Profesjonell avgjørelse, selv om jeg gjerne skulle fått denne testen også på plass så raskt som mulig.
Vekt: OK - Denne gangen er i alle fall min BMI under 25 og jeg er ikke lenger "overvektig" :) Jeg er ikke helt der jeg skal være til Challenge Roth, men det er godkjent for jeg er frisk, skadefri og bygger raskt overskudd.
Oppvarming: OK - Hadde lært fra sist og tok det rolig for å bli godt gjennomvarm.
VO2maks testen:

mandag 6. juni 2011

Uke 22 - "Konkurranseuke"

Treningen har denne uken gått gradvis over til konkurranser og hvile/intervaller for å opprettholde formen mot disse.
Svømming gjør jeg så mye jeg kan da det er her jeg får størst problemer med å opprettholde trykket i Nord-Norge og offshore...  Neste gang jeg kommer på land er det kun 1,5 uke til Challenge Roth... Jeg gleder meg og jeg gruer meg enda mer, men kun på en kjekk måte. Kjenner spenningen i kroppen når jeg tenker fremover mot Roth :)
Uken ble avsluttet med et par km utesvømming i 15-16 grader vann, kjekt å få litt distanse ute og en god test av min nye flotte Project X:2 våtdrakt fra 2XU :)Siste uke:

søndag 5. juni 2011

Bergen-Voss. Fullført! Hvordan gikk det?

Bergen-Voss 2011 er nå historie, og vi har snakket litt om alle minnene de siste to dagene. Utrolig flott gjeng stilte til start lørdag 4.juni klare for 162km sykkel. Vi var 15 stk som stilte til start i Team STriK med en målsetning på 5:15 (Rettelse; to av disse visste at dette ble for tøff ambisjon og lot feltet gå fra tidlig)

En del av gjengen samlet rett før start


Ganddal duathlon 31.mai

Endelig passet det for meg å være med på Ganddal trenings triathlon som blir arrangert av Stavanger Triathlon Klubb ca en gang i måneden om sommeren. Det ble dessverre duathlon denne gangen pga. vanntemperaturen.
Kjempeflott arrangement, god deltagelse og godt planlagt i flotte omgivelser.
Jan Sæby og Solveig Gysland Sæby stilte nok en gang opp som vakter i skiftesonen og som tidtagere. I tillegg var Øyvind Egseth med som vakt i skiftesonen, fjesgjenkjenner og grillmester :)
Normalt sett er distansene lang løype(1400m svøm/4km løp - 44km sykkel - 12km løp) og kort løype(700m svøm/4km løp - 22km sykkel - 4km løp). Men her har deltagerne også mulighet til å mikse litt med distansene selv for å prøve seg frem. Men det er viktig at nye setter seg inn i sykkelløypa på forhånd, da det er lett å ta feil en del plasser og det står ikke løypevakter ute i løypa på en treningstriathlon. Sjekk ut http://www.strik.no/ for invitasjon.

torsdag 2. juni 2011

Bergen-Voss lørdag 4.juni

Da er det endelig klart for Bergen-Voss og Team-STriK.
Jeg ser frem til en fin dag med laget, det blir virkelig spennende å se om vi klarer målet og hvor mange av oss som klarer det.
Målet er i alle fall 5 timer og 15 minutter på de 165 km fra Bergen til Voss. (2100 høydemeter).

Hvis du vil følge med hvordan vi gjør det underveis, så kan du bestille oppdatering på SMS.
Mitt startnummer er: 2126