Instagram: @team.ra

fredag 21. januar 2011

O2 test

Da var det på sin plass å få et tall på "rikets tilstand" (les; Jan-Morten's tilstand).

Møtte opp på Stavanger Idrettsklinikk for min første fysiske test i laboratorium.
Stavanger Idrettsklinikk hadde flotte lokaler og driver med mye mer enn O2-tester. Sjekk ut mer her!Møtte fysioterapeut og ansvarlig person for O2 testene Stian Rosnes og vi gikk gjennom utstyr og prosedyre for gjennomføring av testene.
Så var det 10-15 min med oppvarming. Ja her kom første feil... "Hvis din antatte makspuls stemmer, så varmer du for hardt opp" sier Stian :)
Ok, roet meg litt ned og vi ble enig om hvilke steg vi skulle gjennom føre testen på.

13 km/t i to minutt (ble til tre minutt for å stabilisere meg etter for hard oppvarming...)
14 km/t i ett minutt
15 km/t i ett minutt
16 km/t i ett minutt
16 km/t og 2 grader stigning i ett minutt
16 km/t og 4 grader stigning i ett minutt
16 km/t og 6 grader stigning i ett minutt og like etter var det stopp...

  
"Feil nummer 2" - Ok, dette var vel ikke noe jeg gjorde feil der og da, men heller den siste måneden spesielt...
Første kommentar fra Stian etter at jeg ga opp å forsøke bevege beina mer var "Du veier nok litt mye, så da blir resultatene deretter..."
Hehe... Why state the obvious :) Jeg ler :)
Det var jo en av grunnene til at jeg ønsket å ta testen nå. Hvor mye kan en forbedre seg i løpet av en sesong?
Er lite bekymret for vekta, for den kommer av seg selv med all den aerobe treningen jeg skal gaffle i meg fremover. Det som blir spennende fremover er hvordan jeg klarer å tilpasse meg med å trene etter intensitets soner, jeg ser fra mine tidligere sesonger at mengden høyintensitets trening har vært svært dominerende.
Nå blir det mye grunntrening og jeg vil ta utgangspunkt i olympiatoppens I-soner fremover.

Resultat:
VO2 maks: 4.64 liter/min og 52.1 ml/min/kg

Jeg kjørte ikke full laktat profil denne gangen, men fikk tatt laktatmåling med maks HR(Heart Rate).
Denne viste Laktat 10.7

Hadde selvfølgelig håpet på høyere verdier, men det er jo greit å vite hvordan "rikets tilstand" var når vekta var på topp og formen var på bunn etter jul og treningsfri. (PS! Jula med familien var definitivt verdt det) Nå kan det jo bare gå en vei og jeg gleder meg til fortsettelsen :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar