Instagram: @team.ra

mandag 31. januar 2011

Skynd deg! Meld deg på...


I dag åpnet påmeldingen til årets Tripp Trapp Triathlon(TTT): Her er det kun 200 som får starte og førstemann til mølla prinsippet gjelder. (100 påmeldte pr 17.feb) .Sjekk ut mer om TTT HER! eller gå rett til påmeldingen HER!  Konkurransen holdes søndag 28.august 2011!

En annen ting dere som ønsker å være med på en triathlon i år bare må få med dere, er dette:


Bergen Triathlon, som egentlig er en fulldistanse triathlon (3,8km svøm - 180km sykkel og 42,2km løp) har nå utvidet konkurransen med å åpne for halvdistanse triathlon (1,8-90-21,1) og stafett (3 deltagere, full distanse, en øvelse hver) - Et flott initiativ som åpner døren for mange flere her i Norge med nesten alle av de populære triathlonkonkurransene fullbooket.
Sett av lørdag 18.juni 2011 hvis du har et lag, eller vil prøve halv eller full Ironman distanse.
For info og påmelding - Klikk her!

Uke 4 - Team STriK, halvmaraton og enda mye å lære...

Har hatt nok en flott treningsuke. Et par ting kunne vært enda bedre, men det tar jeg til etteretning...
Det ene er lørdagens halvmaraton som jeg har sagt nok om i eget innlegg... Det andre er det faktum at til tross for at jeg hadde planlagt å ta det med ro under lørdagens halvmaraton, så hadde jeg funnet ut i hodet mitt at jeg måtte ta meg fri fra svømmetreningen på fredagskvelden???

lørdag 29. januar 2011

Resultatliste: Solastranden halvmaraton 2011

Her finner interesserte resultatlisten fra Solastranden halvmaraton 2011: Klikk her!

Deltagere Stavanger Triathlon Klubb:
Foruten min tid på 1:34:51, så gjorde Stig Magne Loftheim nok et solid løp (og satte ny pers?) med tiden 1.26.21. Solveig Gysland gjennomførte med tiden 1:39:09
Kilde: Kondis.no 

En gjenganger... Men startnummer og startskudd, er det en sykdom?

Ja denne dagen har vært planlagt en stund... Et delmål å se frem til i vintersesongen, en gulrot for å holde treningen i gang... Jeg har vært klar på at det ikke skal bli noe rekordforsøk, for dette er totalt utenfor sesong og det viste jo for så vidt sist ukes O2-test... Jeg har sågar moderert meg den siste uken til å inbille meg at dette skal være en god treningsøkt i intensitets sone 3...

fredag 21. januar 2011

O2 test

Da var det på sin plass å få et tall på "rikets tilstand" (les; Jan-Morten's tilstand).

Møtte opp på Stavanger Idrettsklinikk for min første fysiske test i laboratorium.
Stavanger Idrettsklinikk hadde flotte lokaler og driver med mye mer enn O2-tester. Sjekk ut mer her!

søndag 16. januar 2011

Uke 2 - Mer trening.com :)

Endelig hjemme.Det er fortsatt litt jobb på kontoret, men jeg er på land og hjemme så da får jeg prioritert mer trening og søvn :)
Økt mengde søvn og trening gir økt humør og trivsel :)

tirsdag 11. januar 2011

Uke 1 - Litt mer trening og fortsatt offshore

Jobb og litt økning i treningen denne uken fra 2 til 3 økter... Neste uke blir det en betydelig økning av treningsmengde (sammenlignet med de 3 siste ukene) og etter hjemreisedag på onsdag er programmet igjen fullstappet med masse kjekk trening :)

onsdag 5. januar 2011

O2-Test Stavanger


Oppdatering av tidligere innlegg:
Har i en stund tenkt på å gjennomføre en analysetest med maks oksygenopptak(VO2 maks) og laktat test (melkesyreterskelen*) for å se hvor jeg står i dag, hvilke pulssoner jeg har mest utbytte av å trene i fremover og ha et faktatall på effekten av treningen min med å sammenligne resultatet nå og ved et senere tidspunkt.
I denne forbindelse har jeg vært i kontakt med Stavanger idrettsklinikk for å forhøre meg om priser og metoder. Testene kan utføres valgfritt på tredemølle eller på sykkel.

Mer om selve testene kan du lese på: Stavanger Idrettsklinikk

Hvordan gikk det når Jan-Morten skulle ta sin første VO2maks-test? Sjekk her!

Priser 2011:

tirsdag 4. januar 2011

Oppsummering uke 52 - Jobb, trening og Bergen-Voss

Onsdag var jeg tilbake på jobb og jeg kom igang med treningen igjen
Forsiktig start med to treninger denne uken.

Litt oppussing på bloggen i det nye året, i tillegg er det litt forberedelser på gang for å få plass laget til Bergen-Voss og fullføre påmelding. Har til nå fått meldt inn 17 interesserte og tror ikke det blir noe problem om vi blir noen til så lenge jeg får meldt det inn innen 15.januar. Altså ikke for sent folkens :)

lørdag 1. januar 2011

Oppsummering 2010 - Godt nyttår folkens

Vel da var jammen meg nok et år overstått. Hittil mitt beste med tanke på trening, konkurranser og tilfredshet med det jeg holder på med. Selvfølgelig er det andre ting jeg både er veldig fornøyd med og veldig lite fornøyd med fra 2010, men det trenger jeg ikke ta med her.

I 2010 har jeg løpt mitt første halvmaraton (det ble 3 stk totalt), deltatt i min første triathlonkonkurranse (1/2 IM i Østerrike), deltatt i min første fulldistanse triathlon (Bergen Triathlon), satt ny rekord på "Ti på topp" i min hjemkommune Andøya og vunnet Tripp Trapp Triathlon i og rundt Lysefjorden. I tillegg har det blitt noen mindre sprinter og trenings triathlon.

Treningsdagboken min for 2010 viser at jeg har logget totalt ca 320 økter med 368,5 timer trening og konkurranse.

Uansett.
2010 er nå historie og det som er gjort er gjort. Har blitt litt tilbakesatt i julen når det gjelder vekt og trening, men utgangspunktet er uansett mye bedre enn for ett år siden :)
Jeg tror målet mitt for 2011 blir å øke tid i aktivitet med ca50%, da dette ser ut til å være det året jeg får tid og mulighet til det hvis jeg samtidig holder meg frisk og skadefri.
Det skulle bli ca 550 timer (ca1,5 time i snitt hver eneste dag i 2011).
Nå er det på tide å se fremover og gjerne prøve å ta med seg all lærdommen om hva som har fungert og hva som ikke har fungert for å bli enda bedre som triathlet og som medmenneske i tiden fremover.

Velkommen til 2011, et riktig godt nyttår alle sammen og lykke til med det året som alle håper skal bli det beste hittil i deres liv.