Instagram: @team.ra

fredag 10. desember 2010

Maks oksygenopptak og laktat. Grupperabatt!

Sjekk ut nyere innlegg for mer oppdatert info!

Har i en stund tenkt på å gjennomføre en analysetest med maks oksygenopptak og laktat (melkesyreterskelen*) for å se hvor jeg står i dag, hvilke pulssoner jeg har mest utbytte av å trene i fremover og ha et faktatall på effekten av treningen min med å sammenligne resultatet nå og ved et senere tidspunkt.

I denne forbindelse har jeg vært i kontakt med Stavanger idrettsklinikk for å forhøre meg om priser og metoder.

Testen kan utføres valgfritt på tredemølle eller på sykkel.
Mer om selve testene kan du lese på:
http://www.stavangeridrettsklinikk.no/sik/public/openIndex?ARTICLE_ID=134

Priser:
For enkeltpersoner koster testene 1200 kr

Prøver å få satt opp et par mulige datoer for gjennomføring av testene, første mulighet blir mest sannsynlig på ettermiddagen torsdag 13.januar 2011.

En kan også mot et tillegg på 300 kr hvis vi blir 5 eller flere få gjennomført en kroppsanalyse med InBody 720** (Normal pris 400 kr).

Har du også tenkt tanken, eller kan du tenke deg å prøve dette?
Ikke nøl med å ta kontakt med meg for å melde deg på eller hvis du har spørsmål.

Send meg en e-post på: janmra@yahoo.com
Eller skriv til/ring: 900 17 341

Innlegget vil bli oppdatert etterhvert som jeg har mer info.

Forklaringer:
*
”Melkesyreterskelen, gjerne kalt anaerob terskel, er det punktet hvor melkesyreeliminasjonen er like stor som melkesyreproduksjonen. Ved aktivitet over dette nivået vil muskelen få en akkumulering av melkesyrenivået som igjen fører til at man "stivner". Ut i fra denne testen kan man finne anbefalte treningssoner for den enkelte.”
” Melkesyre (laktat) beregnes opp mot puls, arbeidsbelastning (km/t. eller watt) og oksygenopptak for å beregne de ulike intensitetsnivåene for trening.”
Ref: Fysiologisk testlaboratorium ved Høgskolen i Bergen

**
”InBody 720 er et måleinstrument som ved hjelp av bioelektrisk motstandsanalyse sender svake elektriske signaler gjennom menneskekroppen og kartlegger muskelmasse, fettprosent, stoffskifte, kroppsbalanse osv. Testen tar bare et par minutter, er helt trygg og meget nøyaktig.”
Ref: BodyAnalyse.no

5 kommentarer:

 1. Tatt helt av du kompis! Stå på, og lykke til. Hilsa t Guppi

  Pål

  SvarSlett
 2. Hehe, takk for den :)
  Sånn kan det gå så lenge en har det kjekt og trives med det en gjør.

  Hils Gunhild :)

  SvarSlett
 3. Hei, hvis man tetser seg på sykkel er det jo viktig at man kan ta maks-O2.testen stående på slutten. Endel testsentre kan ikke dt på grunn av begrensinger på sykkel. Kan anbefalt senter gjøre det? "Gand" kan det vel ikke?

  SvarSlett
 4. Setter pris på spørsmål og kommentarer, men foretrekker at de er signerte som min venn Pål har gjort lengre oppe. Uansett her kommer svar fra Stavanger Idrettsklinikk: "De som tester seg på sykkel kan gjerne stå på slutten av testen hvis de ønsker dette, men de fleste blir sittende!"
  Tillegsinfo for de som ønsker å finne makspuls: "Maks hjerterytme får vi frem på de som tester seg på tredemølle, men som regel ikke på de som tester seg på sykkel!"

  SvarSlett
 5. På Gand er det ikke noe problem å stå på slutten, eller når det måtte være.

  Sven

  SvarSlett