Instagram: @team.ra

tirsdag 29. juni 2010

Bergen Triathlon 2010 - Part 3

Competition day – Sykling (4 runder à 45 km):
Oppstart gikk fint og noe vegetasjon i begynnelsen av løypa gjorde at MOTVINDEN ikke føltes alt for ille.
Men halvveis ut mot Herdla ble det mer åpent og vinden begynte å gjøre seg mer bemerket (Utfordring 1, som egentlig ikke var et problem da det er likt for alle så lenge en ikke velter da, utfordring 1 løst). Dessverre var ikke dette min eneste bekymring... Litt kjedelig å begynne sykkeletappen med smerter i korsryggen etter ca 15 km av 180 km og det ble ikke bedre (Utfordring 2)... Forstod rimelig kjapt at jeg hadde glemt å dobbelsjekke høyden på sykkelsetet da ingenting hjalp mot smertene, jeg prøvde alle mulige sitte-stillinger, men ingenting hjalp utenom nedoverbakker...
Gikk rimelig greit første runde til tross økende smerter i korsryggen, var oppe på en 4-5 plass etter første av fire runder.
Sykkelsetet var for høyt, og gjett hva, jeg hadde ikke med meg umbrakosett (Utfordring 3)... Etter ca 1,5 runde (ca 70 km), så fikk jeg spurt ved matstasjonen på Herdla om de hadde umbrakosett, men nei, det hadde de dessverre ikke. Men det skulle de ha ved den andre service/matstasjonen kun 20 km unna. Kjempet meg videre, i medvind heldigvis, det ble lite effektivt, men når jeg omsider kom til service/matstasjonen hadde de heldigvis et umbracosett. Justerte setet ned og kom meg videre :) 2 runder igjen. (Utfordring 3 løst) Det ble en tung tur ut mot Herdla for tredje gang og den allerede sterke motvinden økte utover dagen. Ved retur tredje runde begynte ryggen å løsne opp og jeg fikk et fint driv i medvinden (Utfordring 2 stort sett løst). Fjerde runde ble tung igjen da mye krefter var brukt de tre foregående runder med mye fokus på ryggsmerter, noe som igjen førte til at jeg ikke fikk etterfylt nok væske og energi. Klarte til slutt å stampe meg inn til nr 10 etter sykkeletappen.
Det var mange bakker underveis og jeg var forberedt på kupert terreng, men det var kun et par bakker hver vei som sugde litt ekstra krefter forutenom vinden. Totalt målte Polarklokken min ca 2200 høydemeter på sykkeletappen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar